woensdag 14 oktober 2015

Prototype 6 en 7


In deze post zullen we het eerste prototypen van de flapperende beweging beschrijven. We gebruiken hierbij een midden staaf waaraan we da achterste staafjes met een flexibel rubber. Op deze manier ligt dit punt vast.

Vooraan werken we met een driehoekige blok. Deze zorgt ervoor dat het bewegende deel naar voor zal bewegen en dus openklappen als het kind de draak naar beneden duwt.





Voor vervolgens de vleugels te laten flapperen op de juiste moment. Dus als het kind naar beneden duwt moeten de vleugels naar boven gaan en omgekeerd.

Hierbij hebben we het voorste bewegende deeltje ook flexibel gemaakt.




Nu zullen we werken met een koortje dat onderaan de bewegende driehoek en de vleugels is verbonden. Door de neerwaartse beweging zal het koord nu aanspannen en de vleugel naar boven bewegen.




Hierbij besluiten we dat we op zoek moeten gaan naar de juiste scharnieren om deze beweging beter te laten uitvoeren.

Prototype 5

Na wat bespreken hebben we besloten om onze vleugel 90° te draaien. Op deze manier klapt de vleugel horizontaal open. Deze beweging lijkt veel realistischer voor de beweging van een draak.




In bovenstaande foto hangt het onderste contactpunt vast en zal het bovenste deel naar voor en achter bewegen voor het openklappen van de vleugel.



Vervolgens moeten we wel nadenken over hoe we de flapperende beweging van de vleugel juist willen laten zien.









Prototype 4


Vervolgens hebben we de flapper beweging proberen beter uit te werken. Dit hebben we gedaan door de 2 niet vaste delen van te laten kruisen. Door de op en neer beweging van de kleuter zal onze draak beginnen flapperen.


Hierbij hebben we als opmerking dat onze vleugels nu verticaal openklappen. Ook klapt de vleugel nog niet op de open op de juiste momenten.

Zo moet de vleugel openklappen bij de neerwaartse flapper beweging en toe gaan bij de opwaartse beweging.


maandag 12 oktober 2015

Prototype 3



Bij dit prototype hebben we een ander soort vleugel getest. In plaats van met de rekkers en de koortjes hebben we hier getracht het openklappen van de vleugel te doen aan de hand van het naar elkaar brengen van 2 staven aan zal de vleugel open gaan.





Hieruit kunnen we besluiten dat deze manier van openklappen beter werkt en makkelijker is te integreren dan de vorige vleugel. Ook lijkt deze beweging veel natuurlijker dan de vorige.

Nog een extra voordeel is dat we bij deze vleugel geen tandwielen meer zullen nodig hebben.



Extra onderzoek vleugels


We waren al zeer tevreden over onze vleugels. Maar hebben toch nog verder gezocht naar andere systemen welke het nog makkelijker zou kunnen maken voor onze beweging.

Zo vonden we dat er al heel wat flappermechanismes bestaan.




Ook deze hebben we vervolgens goed bekeken.

Aangezien we zelf zo weinig mogelijk met tandwielen willen werken hebben we besloten om ons vleugelsysteem te baseren op een project uit voorgaande jaren waarbij iemand een vleugel van een duif heeft na gebouwd voor kinetic design.


Juiste afmetingen loopfiets



Aangezien we een fietsje voor kleuters ontwerpen is het uiteraard belangrijk dat de kleuters makkelijk op het fietsjes kan zitten.

Hiervoor hebben we gekeken naar afmetingen van reeds bestaande fietsjes.




Het is belangrijk deze maten goed in het oog te houden want anders maken we al snel veel te grote fietsjes.

maandag 5 oktober 2015

Prototype 2


Eerst hebben we de vleugel zo gemaakt. dat als we aan een koortje trekken deze dicht klapt. dit koortje komt vervolgens aan het kleine wieltje te zitten op het systeem.








We hebben ook het kartonnen systeem met tandwielen vervangen door een houten. Op deze manier komt dat al meer tot aan de werkelijkheid.


Hierbij merken we dat het wieltje op een door punt komt te zitten telkens we op het verste punt zitten.

Dit hebben we proberen op te lossen door verschillend aandrijfstangen te gebruiken.


 


Prototype 1

Hier een post met onze eerste Quick and dirty prototypes





Het lijf van onze draak zal hetzelfde bewegen als deze slang.

Door de op en neer beweging drijft de kleuter de vleugels aan.


Hier een filmpje van de bewegende vleugels door de op en neer beweging.





Als laatste hebben we er ook al over nagedacht hoe we de segmenten van de vleugels kunnen openklappen. Deze mogen echter pas om de kwart slag open en dicht gaan. Hierdoor zullen we gebruik maken van een groot half tandwiel en een klein tandwiel.





Opzoek kinetische mechanisme


Vervolgens hebben we verder onderzoek gedaan naar verschillende kinetische systemen om toe te passen op het systeem van onze vleugels.

Waarbij de grootste moeilijkheid bestond uit het open- en dichtklappen van de vleugels. Aangezien de vleugel enkel bij het naar bovenklappen dicht mag gaan.





Ook hebben we nog een vleugelsysteem gevonden.


Hieruit hebben we besloten om het vleugelsysteem op te splitsen in 2 systemen. De bovenarm van de vleugel te laten bewegen door het bewegen van de romp. Met deze beweging kunnen we vervolgens een tweede systeem aandrijven gelijkertijd om de vleugel te laten openklappen.